7 mars 2020
12:30

Sundborns GoIF A

Referat: Forssa BK U17 - Sundborns GoIF A

Det blev en relativt hastigt inplanerad försäsongspremiär då Forssa BK U17 ställt en matchförfrågan till oss med kort varsel utifrån ett återbud från det tilltänkta motståndet. Med flera av våra spelare sjuka/skadade och ytterligare några spelare som ej hann planera in matchen fick andra spelare chansen att visa framfötterna varav flera gjorde det mycket bra. Totalt var det en jämn match på Maservallen i Borlänge där vi bitvis spelade väldigt fin fotboll trots manfallen - redan i första träningsmatchen. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-0) i Forssas favör efter att Emil Söderberg och Mustafa "Musse" Alibakhshi stått för SGoIF:s mål.

Vi började matchen skakigt samtidigt som Forssa-juniorerna trummade på med ett högt speltempo samt hög och aggressiv press. Efter en jobbig kvart mattades Forssas press av och vi kom igång med spelet och tog över resterande del av halvleken med stundtals fint spel och bra aggressivitiet i pressen som ledde till många bollvinster. Vi skapar flera bra lägen men är väldigt ineffektiva när lägena dyker upp. När vi trycker på för 1-0-målet i slutet av halvleken kontrar Forssa på oss och fixar en straff när deras forward tar sig förbi Nabi i målet som trycker till forwarden axel mot axel, något domaren ansåg var för mycket på kropp (och ingen boll) - straff och 1-0 till Forssa.

Efter pausen fortsätter vårt spelövertag och efter en drös missade målchanser hittar till sist nyförvärvet Emil Söderberg rätt när han tar vara på Johan Strömers djupledsboll längs högerkanten, tar med sig bollen in i straffområdet och avslutar med en distinkt högervrist - 1-1. Vårt övertag fortsätter efter målet och vi har bra lägen att ta ledningen, men ett bolltapp högt uppe i banan halvvägs in i halvleken leder till en Forssa-kontring där vi går bort oss samt lämnar för stora luckor mellan backarna, något som resulterar i ett friläge och 2-1 till Forssa.

Efter målet mattas vi av och det är tydligt tunga ben på många SGoIF-spelare. Samtidigt är Forssa mindre strukturerade varpå sista 20-25 minuterna är mer kaos än fotboll med långa avstånd mellan båda lagens lagdelar och mycket springande upp och ner. Forssa kontrar in ytterligare en balja efter passivitet/trötthet i försvarsspelet och ett par minuter från slutet kontrar vi in 2-3 när Mohammed Ibrahim gör både en snarlik löpning och aktion som Emil gjorde vid 1-1-målet, dock räddar målvakten avslutet men inte bättre än att reutren går in rätt framför en öppen kasse där Musse fyllt på och enkelt kan lägga in 2-3.

I sin helhet och utifrån förutsättningarna är vi klart nöjda med prestationen. Flera spelare gör sin första A-match från start och gör det klart godkänt. Nyförvärvet Martin Bergenholtz gör en mycket bra match på mittbacken och visar redan nu att han kommer bli en tillgång för laget. Martins mittlåskollega Nimatuallah "Nemat" Ahmadi gjorde även han sin första A-start och gör en gedigen insats - något av en positiv överraskning. Emil visar upp bra inställning på högerkanten och bidrar både i defensiven och offensiven. Johan Strömer gör även han en väldigt bra match på det centrala mittfältet - så länge benen bar... Cred också till veteranen Niklas Ribjer, 40, som gör 85 stabila minuter på mittfältet - även där så länge benen bar...

Nu väntar ytterligare en träningsvecka i Mono Loco (Främby) innan vi kliver på Koppis/Dalavallen och kör våra första träningspass på större yta. Nästa träningsmatch är mot Bjursås IK (Div. 6) på Koppis kl 19 den 20:e mars, därefter Korsnäs IF FK A (Div. 3) kl 13 den 22:a mars, även den matchen på Koppis.